Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας για την ταξινόμηση των Ανοιών στο ICD-11 σχετική με την επιστολή του S. Saxena

Ταξινόμηση των ανοιών στο ICD-11

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, κατά την υποβολή προτάσεων για την ανάπτυξη της 11 ης έκδοσης του ICD, υπήρξε και η πρόταση, οι άνοιες να ενταχθούν στην κατηγορία των Νόσων του Νευρικού Συστήματος, αφαιρούμενες από την ταξινομική κατηγοριοποίηση στις Ψυχικές Διαταραχές και της Συμπεριφοράς, όπου άλλωστε βρίσκονται στην 10 η έκδοση. Η απόπειρα αυτή είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν έντονες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις Ψυχιατρικές Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΨΕ. Οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα την απόρριψη της πρότασης, όπως προκύπτει από την επιστολή του προέδρου του ΠΟΥ S.Saxena προς τον πρόεδρο της WPA D. Bhugra , ο οποίος σε επιστολή του (3/2/2017) είχε εκφράσει την αντίθεση του στην πρόθεση ταξινόμησης της άνοιας, στο υπό κατασκευή ICD-11, στις ασθένειες του νευρικού συστήματος. 

Περισσότερα...

 

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Κοινωνική Ψυχιατρική” του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Ιατρικής με τίτλο «Κοινωνική Ψυχιατρική» του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Περισσότερα...

 

Προκήρυξη δύο θέσεων Ψυχιάτρων στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας (Δομή Φωκίδας)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ (ΔΟΜΗ ΦΩΚΙΔΑΣ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας,
ΚΑΛΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΥΟ (2) ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

Περισσότερα...

 

Ανοιχτές Επιστολές Υποψήφιων προς τα Μέλη της ΕΨΕ

Επιστολές με αλφαβητική σειρά

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 14:31)

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2014-2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου

2014-2017

Ο απολογισμός του Δ.Σ. παρουσιάζει τις κύριες δραστηριότητες της Ε.Ψ.Ε. Η θητεία ενός Δ.Σ. εγγράφεται σε μια συνέχεια δράσεων και προσπαθειών, καθώς οι βασικές κατευθύνσεις εξέλιξης της Ψυχιατρικής και του επαγγέλματος των ψυχιάτρων υπερβαίνουν την θητεία του.

Περισσότερα...