Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», την Παιδοψυχιατρική Κλινική, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού διοργανώνει με τίτλο: «Η Ψυχική Υγεία των νέων στην Ελλάδα της κρίσης: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Περισσότερα...

 

Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας & της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, 2016-2017

Στο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Κλινικών Δεξιοτήτων στην Ψυχοπαθολογία οι σπουδαστές πρόκειται να διδαχθούν βασικές αρχές και να εξασκηθούν σε ειδικά εργαλεία κλινικής εξέτασης, διαφορικής διάγνωσης και θεραπευτικού σχεδιασμού για την άσκηση της κλινικής ψυχοπαθολογίας (κλινικής ψυχιατρικής, κλινικής ψυχολογίας, ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο θεωρητικές διαλέξεις όσο και κλινικό υλικό (βινιέτες, οπτικοακουστικό υλικό και ιστορικά ασθενών) σε όλα τα διδασκόμενα θέματα.

Περισσότερα...

 

Σεμινάρια Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, 2016-2017

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά θα πραγματοποιηθούν τα Σεμινάρια που διοργανώνει ο Κλάδος για ενημέρωση των συναδέλφων, κυρίως των νέων, σε πρακτικά θέματα Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας. Το σεμινάριο έχει σκοπό να καλύψει το φάσμα της θεραπευτικής των ψυχικών διαταραχών, να προσφέρει τις τρέχουσες γνώσεις για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων και να ενισχύσει τις θεραπευτικές δεξιότητες των εκπαιδευομένων.

Περισσότερα...

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου, 2016-2017

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016 – 2017

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», στο ΔΩΜΑ, κτίριο ΑΧΕΠΑ, 11ος όροφος , σύμφωνα με το πρόγραμμα και ώρα 12.00 -14.00
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικευόμενους παιδοψυχίατρους, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.α.), καθώς και σε φοιτητές των σχετικών τμημάτων.

Περισσότερα...

 

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σχετικά με την επιστολή του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Nis Mužnieks

Ανακοίνωση σχετική με την επιστολή του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Nis Mužnieks

Ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ. Nis Mužnieks επισκέφθηκε την Ελλάδα από 3 ως 8 Ιουλίου 2016. Η επιστολή του με ημερομηνία 17/8/2016 έχει προκαλέσει τόσο μια επερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, όσο και δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις όπως αυτή του ΠΟΣΟΨΥ, σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενών και των οικογενειών, καθώς και τους στόχους των οργανώσεων τους. 

Περισσότερα...