Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Πρόγραμμα Ημερίδας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης των Αυτοκτονιών, 10 Σεπτεμβρίου 2016 & Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και από ώρας 9.30-15.30 στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οδός Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα 11526, θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η πρόληψη των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών σε περίοδο κοινωνικο-οικονομικής κρίσης» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης των αυτοκτονιών. Η Ημερίδα οργανώνεται από το περιοδικό «Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και τους Κλάδους αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών και Προληπτικής Ψυχιατρικής της ΕΨΕ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Περισσότερα...

 

Ανακοίνωση ΚΛΙΜΑΚΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης των Αυτοκτονιών

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας («Suicide Prevention: A Global Imperative», WHO, 2014) περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι αυτοκτονούν ετησίως σε όλο τον κόσμο, εκτίμηση που αντιστοιχεί περίπου σε ένα άτομο ανά 40 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι απώλειες των ανθρώπων που αυτοκτονούν κάθε χρόνο, ξεπερνούν τον αριθμό των θανάτων από ανθρωποκτονίες και πολέμους μαζί, ενώ χρειάζεται να αναφέρουμε την απουσία στοιχείων και για τις μη θανατηφόρες απόπειρες, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι 15 – 20 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.

Περισσότερα...

 

Διετές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο “Ψυχοεκπαίδευση & Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας”, από το ΕΠΙΨΥ σε συνεργασία με την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ & την ΑμΚΕ “Προαγωγή της γνώσης στις ψυχικές διαταραχές”

Το ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με την Α’ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, και την ΑμΚΕ «ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ» διοργανώνουν Διετές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας με θέμα: Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας

Υλοποιείται από το 2005 και παρέχει εκπαίδευση και κλινική άσκηση με εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας διαφόρων ειδικοτήτων (ψυχιάτρους, ειδικευόμενους ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοιν. λειτουργούς, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές) κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη τον Οκτώβριο του 2016. 

Περισσότερα...

 

Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο “Ψυχιατρική της Εφηβείας”, της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Παιδοψυχιατρικής κλινικής ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Α΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ

Η Α' Ψυχιατρική Κλινική και η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με αντικείμενο την Ψυχιατρική της Εφηβείας. Το Σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχιάτρους, παιδοψυχίατρους, παιδιάτρους, ειδικευόμενους ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, καθώς και σε λοιπούς επαγγελματίες υγείας που έχουν ενδιαφέρον ή/και κλινική ενασχόληση με την εφηβεία. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Αιγινητείου Νοσοκομείου και θα αποτελείται από 16 εβδομαδιαία εκπαιδευτικά τρίωρα.

Περισσότερα...

 

10th Geneva Conference on Person-centered Medicine, 7-10 May, 2017

 

Ανακοίνωση