Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Δελτίο Τύπου – Μήνας Κινηματογράφου του Κλάδου “Τέχνης & Ψυχιατρικής” της ΕΨΕ

Για πέμπτη χρονιά θα επαναληφθεί και φέτος ο ‘Μήνας Κινηματογράφου’ που οργανώνει ο Κύκλος «Τέχνη και Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ. Η επιτυχία των προηγούμενων χρόνων και η αυθόρμητη συμμετοχή των θεατών στις συζητήσεις που ακολουθούν μετά από κάθε προβολή μας ενισχύει να συνεχίσουμε αυτό το έργο και φέτος.

Για περισότερες πληροφορίες δείτε το πλήρες δελτίο τύπου

 

Επιστολή του Καθηγητού κ. Γ. Χριστοδούλου

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Επικοινωνώ μαζί σας για να σας ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά που με τιμήσατε με την προσέλευσή σας στην τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στο πρόσωπό μου, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου μας στις 20 Δεκεμβρίου του χρόνου που πέρασε. Όσοι από σας παρακολουθήσατε την τελετή, πιστεύω ότι αντιληφθήκατε το πολύ ζεστό κλίμα που δημιούργησαν  οι συνάδελφοί μας που μίλησαν. Εγώ τουλάχιστον το αισθάνθηκα, όπως αισθάνθηκα και τη δική σας παρουσία και συμπαράσταση. Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση και από την δεξίωση που ακολούθησε.

Περισσότερα...

 

Ετήσια συνάντηση του Περιφερειακού Τμήματος της Μεγάλης Βρετανίας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

"Το περιφερειακό τμήμα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία διοργανώνει την ετήσια συνάντησή του την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012 στο Λονδίνο. H συνάντηση περιλαμβάνει τη γενική συνέλευση του τμήματος, επιστημονικές ομιλίες και δείπνο ακολουθούμενο από ομιλία του Καθηγητή Πάνου Βοστάνη, Καθ. Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Leicester.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση στη συνημμένη πρόσκληση (invitation.doc) και στo παρακάτω email: Eleni Palazidou, Academic Secretary Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Επίσης, οι λοιπές δραστηριότητες του τμήματος συνοψίζονται στο συνημμένο ενημερωτικό δελτίο (newsletter.pdf)"

Το περιφερειακό τμήμα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία διοργανώνει την ετήσια συνάντησή του την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012 στο Λονδίνο. H συνάντηση περιλαμβάνει τη γενική συνέλευση του τμήματος, επιστημονικές ομιλίες και δείπνο ακολουθούμενο από ομιλία του Καθηγητή Πάνου Βοστάνη, Καθ. Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Leicester.

Περισσότερα...

 

Ομιλία του Κλάδου Ψυχοπαθολογίας

Ο Κλάδος Ψυχοπαθολογίας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας διοργανώνει την κάτωθι ομιλία στην αίθουσα της Εταιρείας, Παπαδιαμαντοπούλου 11 και ώρα 20.30 μετά την οποία θα επακολουθήσει συζήτηση.
7/3/2012 : «Ψυχοπαθολογία & Χρήση Ουσιών»
Ομιλήτρια : κ. Αμαλία Ατσαλάκη
Η Τριμελής Επιτροπή του Κλάδου
Ν. Τζαβάρας                   Γ. Καπρίνης                  Μ. Διαλλινά

Ο Κλάδος Ψυχοπαθολογίας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας διοργανώνει την κάτωθι ομιλία στην αίθουσα της Εταιρείας, Παπαδιαμαντοπούλου 11, στις 7/3/2012 και ώρα 20.30 μετά την οποία θα επακολουθήσει συζήτηση.

«Ψυχοπαθολογία & Χρήση Ουσιών»

Ομιλήτρια : κ. Αμαλία Ατσαλάκη  

Η Τριμελής Επιτροπή του Κλάδου
Ν. Τζαβάρας Γ. Καπρίνης Μ. Διαλλινά
 

Ημερίδες του Κλάδου Ψυχοθεραπείας

ΚΛΑΔΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Αθήνα 30/1/12
Αγαπητέ (ή) συνάδελφε,
Ο Κλάδος Ψυχοθεραπείας, στα πλαίσια του σεμιναρίου συνεχιζόμενης παιδείας στην ψυχοθεραπεία, θα πραγματοποιήσει δύο ημερίδες στις 10 Μαρτίου και  7 Απριλίου και μία διημερίδα στις   5 και 6 Μαΐου με θέμα:
«Διαταραχές πρόσληψης τροφής: ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις»
Οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις θα είναι από την γνωσιακή, την συστημική και την ψυχαναλυτική σκοπιά. Θα επιχειρηθούν θεωρητικές και κλινικές παρουσιάσεις και θα λειτουργήσουν ομάδες εργασίας εστιασμένες στη συζήτηση  κλινικού υλικού. Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν με τη συζήτηση της ίδιας κλινικής περίπτωσης και από τις τρεις προσεγγίσεις,  στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου ανάμεσα στις ψυχοθεραπείες.
Το σεμινάριο θα λάβει χώρα -όπως πάντα- στα γραφεία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Παπαδιαμαντοπούλου 11, Αθήνα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το σεμινάριο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Στο πλαίσιο της πολύ δύσκολης σημερινής πραγματικότητας η συντονιστική επιτροπή προχώρησε στη δραστική μείωση του δικαιώματος συμμετοχής στα εξήντα (60) ευρώ για το σύνολο των συναντήσεων. Για το σκοπό αυτό αποφάσισε, με την σύμφωνη γνώμη των εισηγητών, τους οποίους και ευχαριστούμε, να μην υπάρξει αμοιβή για την διδασκαλία.
Αριθμός συμμετεχόντων 30. Σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων θα δοθεί προτεραιότητα στα μέλη της Ε.Ψ.Ε., βάσει ημερομηνίας αίτησης συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής έως 24 Φεβρουαρίου στο Fax 210-7242032 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής.
Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η Συντονιστική Επιτροπή του Κλάδου
Χαρά Καραμανωλάκη   Κάτια Χαραλαμπάκη   Γιάννης Μιχόπουλος

Αγαπητέ (ή) συνάδελφε,

Ο Κλάδος Ψυχοθεραπείας, στα πλαίσια του σεμιναρίου συνεχιζόμενης παιδείας στην ψυχοθεραπεία, θα πραγματοποιήσει δύο ημερίδες στις 10 Μαρτίου και  7 Απριλίου και μία διημερίδα στις 5 και 6 Μαΐου με θέμα: 

«Διαταραχές πρόσληψης τροφής: ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις»

Περισσότερα...