Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, 7 Απριλίου 2017

 Η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία , 7 Απριλίου, είναι για το 2017 αφιερωμένη στην Κατάθλιψη. Γνωρίζουμε από την καθημερινή μας κλινική εμπειρία, την επταετή πορεία της χώρας μας διαμέσου της κρίσης, αλλά και από τα θέματα που αναπτύσσονται σε όλες τις επιστημονικές εκδηλώσεις, το προσωπικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος της νόσου. Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στα θεραπευτικά και κοινωνικά ζητήματα που απαιτεί η αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Περισσότερα...

 

Ημερίδα με θέμα “Το ψυχικό τραύμα στα παιδιά και τους εφήβους”, της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι και φίλοι/ες,

Το ψυχικό τραύμα στις μικρές ηλικίες, και ιδιαίτερα το πρώιμο, χρόνιο και επαναλαμβανόμενο στρες, μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για αυξημένη ψυχική και σωματική νοσηρότητα στην μετέπειτα ζωή μέσω δομικών και λειτουργικών αλλαγών σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου και κυκλώματα, επηρεάζοντας ακόμα και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του ανθρώπου.

Περισσότερα...

 

Ημερίδα με θέμα “Η Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα σε αναζήτηση ταυτότητας”, που διοργανώνουν οι Α΄ & Β΄ Ψυχιατρικές Κλινικές του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κλάδος Ψυχοθεραπείας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΘΕΜΑ : Η Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα σε αναζήτηση ταυτότητας

Είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Ψυχοθεραπείας στην χώρα μας. Τα προβλήματα είναι πολλά. Απαριθμούμε τα πιο σημαντικά. Δεν υπάρχει αναγνώριση της ψυχοθεραπείας ως θεραπευτικής μεθόδου. Δεν μπορούμε να ορίσουμε τι είναι ψυχοθεραπεία, πως αυτή ασκείται και πώς κάποιος εκπαιδεύεται σε αυτήν ή ποιοι είναι αναγνωρισμένοι και αξιόπιστοι φορείς εκπαίδευσης. Δεν ορίζεται ποιος μπορεί να ασκεί την ψυχοθεραπεία, κλπ.

Περισσότερα...

 

Πρόσφατη Ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Με την ευκαιρία της ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, που σε ότι αφορά την οργάνωση των ψυχιατρικών υπηρεσιών  προάγει  κυρίως την διοίκηση  των  ψυχιατρικών τομέων,  με την θεσμοθέτηση  12 περιφερειακών διοικήσεων  των τομέων (ΠΕΔΙΤΟΨΥ) στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της Ελλάδας. Κύριος στόχος είναι, μέσω της οργανωμένης λειτουργίας του δικτύου υπηρεσιών που απαρτίζουν τους τομείς, η ενίσχυση της εξωνοσοκομειακής φροντίδας και η μείωση της ανάγκης νοσηλείας.

Περισσότερα...

 

Εκδήλωση εις μνήμην Καθηγητού Κωνσταντίνου Στεφανή

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν επιστημονική εκδήλωση στη μνήμη του τ. Υπουργού, Ακαδημαϊκού και Ομότιμου Καθηγητή

Κωνσταντίνου Στεφανή

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ώρα 19.00 στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30). 

Περισσότερα...