Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Προκήρυξη θέσεως Επιμελητού Β΄ Ψυχιάτρου στο Γ.Ν. Μυτιλήνης “Βοστάνειο”

Εν όψει της επικείμενης επαναπροκήρυξης της οργανικής θέσεως επιμελητού Β' ψυχιάτρου στο Γ.Ν. Μυτιλήνης "Βοστάνειο"- ενημερώνουμε τους συναδέλφους ψυχιάτρους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την επικείμενη προκήρυξη της οργανικής θέσεως, να επικοινωνήσουν με την γραμματεία:
κύριο Στελλάτο Γεράσιμο   τηλ.  2251351330

Εν όψει της επικείμενης επαναπροκήρυξης της οργανικής θέσεως επιμελητού Β' ψυχιάτρου στο Γ.Ν. Μυτιλήνης "Βοστάνειο"- ενημερώνουμε τους συναδέλφους ψυχιάτρους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την επικείμενη προκήρυξη της οργανικής θέσεως, να επικοινωνήσουν με την γραμματεία: κύριο Στελλάτο Γεράσιμο τηλ. 2251351330.

 

The Prinzhorn Collection in Athens

On the 20th January 2011, the President of the Hellenic Democracy inaugurated the Exhibition of Psychopathological Art of the famous Germany-based Prinzhorn Collection, organized by the Hellenic Psychiatric Association.

The exhibition consisted of works of art of psychiatric patients who were later executed for “euthanasia” reasons by the Nazi regime in Germany, around 1940, following a personal order by Adolf Hitler, with the collaboration of famous physicians of that time.

Περισσότερα...

 

21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, 5-8 Μαΐου 2011 - 2η Ανακοίνωση - Προκαταρκτικό Πρόγραμμα, Δελτίο Περίληψης Εργασιών & Φόρμα Εγγραφής

21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής.
Παράταση υποβολής ομιλιών και στρογγυλών τραπεζιών: 10 Φεβρουαρίου 2011.

Η πρώτη περίοδος εγγραφής στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, λήγει στις 20/2/2011.

Παράταση υποβολής περιλήψεων των ελεύθερων και αναρτημένων ανακοινώσεων: 20 Φεβρουαρίου 2011.
 

Τελευταία Ενημέρωση (Σάββατο, 19 Φεβρουάριος 2011 13:08)

 

Έκθεση για την εξέλιξη της συνεργασίας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας με τον Συνήγορο του Πολίτη

Ο Χάρης Βαρουχάκης υπέβαλε στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας την «Έκθεση της Συνεργασίας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας με το Συνήγορο του Πολίτη». Η συνεργασία αυτή ενώ ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, τελικώς ανεστάλη για λόγους που δεν αφορούν την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία. Τα διατρέξαντα εκτίθενται λεπτομερώς στην «Έκθεση» που έχει ως εξής.

 

Πρώτη έκθεση της Ομάδας εργασίας για την παρακολούθηση της πορείας της ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης

Μετά από πρόταση του Χάρη Βαρουχάκη που έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας κύριο Νίκο Τζαβάρα και το Συνήγορο του Πολίτη κύριο Γιώργο Καμίνη, συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση της πορείας της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.
Η ομάδα συνέταξε την «Πρώτη Έκθεση» της που έλαβε την τελική της μορφή το Μάϊο του 2010.
Αποφασίστηκε τότε να σταλεί στο Υπουργείο Υγείας μαζί με ένα συνοδευτικό έγγραφο προς την τότε αρμόδια Υπουργό κυρία Φώφη Γεννηματά. Δυστυχώς ούτε το ένα, ούτε το άλλο έγινε.
Το κείμενο της έκθεσης όπως διαμορφώθηκε τελικά από τις κυρίες Αιμιλία Πανάγου και Μαρία Βουτσίνου και τον κύριο Χάρη Βαρουχάκη έχει ως εξής:

Μετά από πρόταση του Χάρη Βαρουχάκη που έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας κύριο Νίκο Τζαβάρα και το Συνήγορο του Πολίτη κύριο Γιώργο Καμίνη, συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση της πορείας της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.Η ομάδα συνέταξε την «Πρώτη Έκθεση» της που έλαβε την τελική της μορφή το Μάϊο του 2010.Αποφασίστηκε τότε να σταλεί στο Υπουργείο Υγείας μαζί με ένα συνοδευτικό έγγραφο προς την τότε αρμόδια Υπουργό κυρία Φώφη Γεννηματά. Δυστυχώς ούτε το ένα, ούτε το άλλο έγινε.Το κείμενο της έκθεσης όπως διαμορφώθηκε τελικά από τις κυρίες Αιμιλία Πανάγου και Μαρία Βουτσίνου και τον κύριο Χάρη Βαρουχάκη έχει ως εξής.