Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer 2010 - Δελτίο Τύπου

Μήνα εκδηλώσεων για τη Νόσο Alzheimer, διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου 2010). Κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, που φιλοδοξούμε να αποτελέσει μήνα ευαισθητοποίησης του κοινού για τη Νόσο Alzheimer, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις :
Εβδομάδα εκδηλώσεων (30/8/2010 – 5/9/2010) με συμμετοχή στη  θεσμοθετημένη σειρά εκδηλώσεων του Δήμου Νεαπόλεως με τίτλο  «Βαλκανική πλατεία». Οι εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος από τις 31 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19:00 -22:30. Η Εταιρεία θα έχει το δικό της εκθεσιακό stand, με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση του κοινού.
Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19:00, πραγματοποίηση ημερίδας στο Δήμο Ελευθέριου Κορδελιού με στόχο την ενημέρωση των δημοτών. Ομιλήτρια θα είναι η κα. Μάγδα Τσολάκη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer  και η ομιλία θα έχει τίτλο : «Έξυπνες ιδέες για επιτυχημένα γηρατειά».
20 Σεπτεμβρίου μέχρι και 24 Σεπτεμβρίου 2010, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί stand της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, στο οποίο εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στους συμπολίτες μας σχετικά με τη νόσο. Παράλληλα, θα διενεργείται  ένα μικρό τεστ 10 ερωτήσεων, το οποίο μπορεί σε πρώτη φάση να «ανακαλύψει» τυχόν ελλείψεις. Στους συμμετέχοντες θα μοιραστούν επίσης μπλουζάκια και καπελάκια.
Στις 21 Σεπτεμβρίου και με την συνεργασία της κοινωνικής οργάνωσης «Αγάπη», θα τοποθετηθεί και δεύτερο ενημερωτικό stand στον πεζόδρομο της Ικτίνου.
Όλο τον μήνα Σεπτέμβριο,  ένα τηλεοπτικό και ένα  ραδιοφωνικό κοινωνικό μήνυμα, ειδικά σχεδιασμένα για την Παγκόσμια  Ημέρα Νόσου Alzheimer θα μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα.
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 18.00 – 21:00 μ.μ θα διοργανωθεί περίπατος μνήμης (memory walk). Η εκκίνηση θα δοθεί στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην  Πλατεία Δικαστηρίων, με τερματισμό το κινηματοθέατρο Ολύμπιον, όπου θα γίνει σύντομη ενημέρωση για τα νεώτερα δεδομένα στην άνοια. Μετά το τέλος του περιπάτου θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τις τοπικές αρχές καθώς και προβολή ταινίας σχετική με την άνοια.

Μήνα εκδηλώσεων για τη Νόσο Alzheimer, διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer Hellasκαι Συγγενών Διαταραχών, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου 2010). Κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, που φιλοδοξούμε να αποτελέσει μήνα ευαισθητοποίησης του κοινού για τη Νόσο Alzheimer, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

 

 

 

Περισσότερα...

 

The Sixth World Conference on the Promotion of Mental Health and Prevention of Mental and Behavioral Disorders November 17-19, 2010 in Washington, DC

Sixth World Conference on the Promotion of Mental Health and Prevention of Mental and Behavioral Disorders
November 17–19, 2010 , Washington, DC
Omni Shoreham Hotel
November 17–19, 2010 , Washington, DC  Omni Shoreham Hotel

Περισσότερα...

 

Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω

Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω
  • Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - 22-26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
  • Δελτίο Τύπου - Καταδίκη απεξαρτημένου 18 ΑΝΩ

Περισσότερα...

 

International Conference “From Adolescence to Adulthood-Normality and Psychopathology”, 9-12 September 2010, Larnaca, Cyprus

Λογότυπο Κυπριακής Ψυχιατρικής Εταιρείας

From Adolescene to Adulthood

9-12 September 2010, Larnaca Cyprus

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 20 Ιούνιος 2010 13:42)

Περισσότερα...

 

Αποστολή της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στην Παλαιστίνη

Αποστολή της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας στην Παλαιστίνη
Στις 17 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε στην Ραμάλα, Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση, συνδιοργανωμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Καθηγητής Γ. Χριστοδούλου, ο Καθηγητής Ιω. Γκιουζέπας και ο Αναπλ. Καθηγητής Δημ. Πλουμπίδης
Την συνάντηση προλόγισε ο Υφυπουργός  Υγείας της Παλαιστίνης Dr Anan Al Masri, o επιτ. Πρόεδρος της ΕΨΕ Καθηγητής Γεώργιος Χριστοδούλου,  ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Ψυχιατρικής Εταιρείας Dr Basham Al Ashad,  ο Διευθυντής Ψυχικής Υγείας του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας Dr Hazem Ashour και η υπεύθυνη ψυχικής υγείας του WHO Dr Nargiza Khodjaeva. Όλοι οι ξένοι ομιλητές μίλησαν με ενθουσιασμό για την Ελλάδα και για την συνεχή υποστήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας σε κάθε εκπαιδευτικό και οργανωτικό αίτημα των αραβικών ψυχιατρικών εταιρειών και ιδιαίτερα της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και του Ιράκ.  Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας που οδήγησε σε ψήφισμα για την καταδίκη των συνθηκών κράτησης των ιρακινών αιχμαλώτων (κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Συνεδρίου μας στην Κω) και για τις δυο ημερίδες που οργάνωσε η Εταιρεία μας στο Τελ Αβίβ και τη Βυρηττό που οδήγησαν στην έκδοση διακηρύξεων εναντίον του πολέμου από τις αντίστοιχες εταιρείες του Λιβάνου και του Ισραήλ.
Ακολούθησαν ομιλίες των Καθηγητών Γεωργ. Χριστοδούλου («Ηθικά προβλήματα στην Ιατρική» και «Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις των καταστροφών») Ιω. Γκιουζέπα («Ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις του ψυχωσικού φάσματος») και Δημ Πλουμπίδη («Οργάνωση ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχιατρική μεταρρύθμιση») που έδωσαν έναυσμα για ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, σχόλια και ερωτήσεις των περίπου 45 ψυχιάτρων και άλλων λειτουργών ψυχικής υγείας που παρηκολούθησαν την ημερίδα. Ο Υφυπουργός έδωσε εντολή να διανεμηθούν οι ομιλίες σε όλες τις ιατρικές υπηρεσίες της Δυτικής Όχθης.
Η Ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί διάφορες Παλαιστινιακές πόλεις καθώς και  νέες ψυχιατρικές δομές που έχουν γίνει με την χρηματοδότηση διεθνών οργανισμών. Από Παλαιστινιακή πλευρά εκφράστηκε η επιθυμία η πρωτοβουλία αυτή να έχει συνέχεια και ως πρώτο βήμα προτάθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη παλαιστινίων ψυχιάτρων στην Ελλάδα, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την Ελληνική πλευρά.

Στις 17 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε στην Ραμάλα, Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση, συνδιοργανωμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Καθηγητής Γ. Χριστοδούλου, ο Καθηγητής Ιω. Γκιουζέπας και ο Αναπλ. Καθηγητής Δημ. Πλουμπίδης.

 

Περισσότερα...