"ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ"

Τριμηνιαία έκδοση της
Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Περιοδικό ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

 

34η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Διημερίδα Ειδικευομένων Ψυχιάτρων» 19-21/10/2018

Φωτογραφίες

"Τα Νέα της ΕΨΕ"
Περιοδική Ενημερωτική Έκδοση
TaNeaEPSE

Φωτογραφίες από το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

Διαφήμιση

4oPsychFarm

Διαφήμιση
Διαφήμιση

3oPsychofarma

Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία συμμετέχει με πλήρη αίσθηση της απώλειας στο πένθος για το χαμό του Ψυχιάτρου και Ψυχαναλυτή, Καθηγητή Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Π. Σακελλαρόπουλου, μέλους της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ενώσεως και πολλών ελληνικών, γαλλικών και άλλων διεθνών εταιριών ψυχιατρικής, παιδοψυχιατρικής και ψυχικής υγιεινής. Ιδρυτής της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας με πρωτοποριακό και αναγνωρισμένο έργο που συνεχίζεται ως σήμερα

 

Ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία μίας σύγχρονης ψυχιατρικής σκέψης και σύγχρονης κλινικής και αποκαταστασιακής πρακτικής με σαφείς παραμέτρους κοινωνικές, ψυχολογικές και ψυχαναλυτικές. Συνέβαλε καθοριστικά και από τα πρώτα βήματα στην θεωρία και την πράξη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Από το 1984 συμμετείχε σε μια σειρά από επιτροπές, ευρωπαϊκές και ελληνικές για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση στην Ελλάδα, παράλληλα προς την ενεργό του συμμετοχή σε πιλοτικές εμπειρίες κοινοτικής ψυχιατρικής και αποκατάστασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας συνήλθε εκτάκτως και απεφάσισε :

  • Να εκφρασθούν Συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεταστάντος
  • Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία
  • Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη του στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας Αττικής και η ταφή θα γίνει στις 15.00 το μεσημέρι στο Χρισσό Φωκίδας, τόπο καταγωγής του εκλιπόντος.