Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας περί διάθεσης Ψυχιατρικών & Νευρολογικών Φαρμάκων σε ανασφάλιστους

 

Αθήνα 11/10/2016

Ανακοίνωση

Μετά από παρεμβάσεις πολλών συναδέλφων και ενέργειες της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε, με ημερομηνία 10/10/2016, νέα οδηγία για τη διάθεση Ψυχιατρικών και Νευρολογικών φαρμάκων σε ανασφάλιστους.

 

Όπως διατυπώνεται η απόφαση ( … εκτός από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και από τα ιδιωτικά φαρμακεία …) και όπως μας πληροφόρησε το φαρμακείο του Αιγινητείου Νοσοκομείου σε όσα βιβλιάρια αναγράφεται η χορήγηση από νοσοκομεία θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν από αυτά και σε όσα δεν αναγράφεται, από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Αυτό υποχρεώνει τους θεράποντες ιατρούς σε διαρκή επαγρύπνηση για να αποφεύγονται λάθη και ταλαιπωρία ασθενών και ιατρών.

Το άρθρο 2 της απόφασης υποχρεώνει τα φαρμακεία των νοσοκομείων να εξυπηρετούν πέραν των ασθενών των δικών τους εξωτερικών ιατρείων και όλους τους άλλους δικαιούχους. Να διαθέτουν επίσης τα απαραίτητα φάρμακα χωρίς να παραπέμπουν σε άλλα νοσοκομεία.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς να γίνει γεωγραφική κατανομή των ασθενών που θα εξυπηρετεί το κάθε νοσοκομείο, ώστε να μπορεί να προγραμματίσει τις προμήθειές του σε βάθος χρόνου.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Εγκύκλιος