Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Δωρεές

Στη μνήμη του Καθηγητού – Ακαδημαϊκού Κώστα Στεφανή, ο Γιώργος και η Γαβριέλλα Χριστοδούλου κατέθεσαν το ποσό των 200 ευρώ, υπέρ των σκοπών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

 

Κώστας Στεφανής

Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι,

Σας γράφω για να σας πληροφορήσω ότι έφυγε από την ζωή ο Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Κώστας Στεφανής, αναμορφωτής της Ψυχιατρικής Επιστήμης στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Ο Καθηγητής Στεφανής υπήρξε Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (θέση στην οποία είχα την τιμή να τον διαδεχθώ), Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας, Υπουργός Υγείας και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Πέρα όμως από τα αξιώματα, αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν η στενή και θερμή συναισθηματική σχέση του με την οικογένειά του , τους φίλους του και τους συνεργάτες του.

Το κενό από την απουσία του είναι δυσαναπλήρωτο. Καλό του ταξίδι!

Γιώργος Χριστοδούλου
Ομοτ. Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Prof. George Christodoulou 

 

Ανακοίνωση

Με βαθειά θλίψη η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του Κώστα Στεφανή (1928-2016).

Δεν είναι η στιγμή για να γίνει ο απολογισμός του έργου του, όμως η παρουσία του έχει σφραγίσει την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, όσο και την ελληνική κοινωνία.
Δάσκαλος και εμπνευστής των περισσότερων από εμάς , έγινε ο φορέας της επιστημονικής ανανέωσης , αλλά και ισχυρός συντελεστής της ανανέωσης των ψυχιατρικών θεσμών, της λειτουργίας τους κοντά στις ανάγκες των ασθενών και της κοινωνίας.

Απόφοιτος της Iατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , του οποίου αναγορεύτηκε διδάκτωρ, συνέχισε την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Το 1970 εξελέγη καθηγητής και διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, όπου είχε αρχίσει την ειδικότητα της Νευρολογίας-Ψυχιατρικής το 1954. Αναβάθμισε καθοριστικά την υπάρχουσα λειτουργία του και ίδρυσε σειρά από νέες εργαστηριακές, ερευνητικές και κλινικές μονάδες, με έμφαση στις εναλλακτικές προς την κλειστή νοσηλεία (π.χ. Νοσοκομείο Ημέρας, Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής, Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του ΚΕΠ και του Βύρωνα-Καισαριανής). Αφυπηρέτησε το 1996.

Διετέλεσε πρόεδρος πολλών επιστημονικών εταιρειών και δημόσιων επιτροπών στην Ελλάδα. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας (1983-1990).Το 1994 έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος.

Από το 1996 μέχρι το 2000 ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ από τον Ιούνιο του 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας.

Χωρίς ακόμα να μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την απουσία του , εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

 

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας περί διάθεσης Ψυχιατρικών & Νευρολογικών Φαρμάκων σε ανασφάλιστους

 

Αθήνα 11/10/2016

Ανακοίνωση

Μετά από παρεμβάσεις πολλών συναδέλφων και ενέργειες της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε, με ημερομηνία 10/10/2016, νέα οδηγία για τη διάθεση Ψυχιατρικών και Νευρολογικών φαρμάκων σε ανασφάλιστους.

Περισσότερα...

 

Ημερίδα του Δήμου Αθηναίων & του Επιστημονικού Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου

Περισσότερα...