"ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ"

Τριμηνιαία έκδοση της
Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Περιοδικό ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

 

34η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Διημερίδα Ειδικευομένων Ψυχιάτρων» 19-21/10/2018

Φωτογραφίες

"Τα Νέα της ΕΨΕ"
Περιοδική Ενημερωτική Έκδοση
TaNeaEPSE

Φωτογραφίες από το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

Διαφήμιση

4oPsychFarm

Διαφήμιση
Διαφήμιση

3oPsychofarma

Διαφήμιση
GreekEnglish (United Kingdom)

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, 10 Οκτωβρίου 2011

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία
σε συνεργασία με το
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΑΦΝΙ»
επ’ ευκαιρία της
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα
«Η κατάσταση σήμερα και η προοπτική στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία
και στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων»
που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «ΔΑΦΝΙ»
την Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, και ώρα 10.00 π.μ.

HPAΗ Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΑΦΝΙ» επ’ ευκαιρία της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα 

«Η κατάσταση σήμερα και η προοπτική στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων»

που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «ΔΑΦΝΙ» την Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, και ώρα 10.00 π.μ.

Πρόγραμμα-Πρόσκληση

 

Επιστολή κ. Χ. Βαρουχάκη

Επιστολή κ. Χ. Βαρουχάκη. "Θέμα: Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση της περί ακούσιας νοσηλείας ψυχικά πασχόντων νομοθεσίας και επιπτώσεις της ηθικής και οικονομικής κρίσης στους ψυχικά πάσχοντες. Σχετικές παρατηρήσεις και προτάσεις"

 

20th European Congress of Psychiatry, 3-6 March 2012, Prague, Czech Republic

EPA Logo20th European Congress of Psychiatry, 3-6 March 2012, Prague, Czech Republic 

"Beyond Diversity, Towards Harmony"

info: www.epa-congress.org

 

 

Επιστολή κ. Χ. Βαρουχάκη

Επιστολή κ. Χ. Βαρουχάκη. "Θέμα: Υπεράσπιση δικαιωμάτων ψυχικά πασχόντων"

 

Επιστολή ενημέρωσης απο τον Καθηγητή κ. Γ. Χριστοδούλου

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Σας γράφω για να σας ενημερώσω, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, για μερικές διεθνείς δραστηριότητες της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.
Anthology of Greek Psychiatric Texts
Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες, λόγω της δυσκολίας του εγχειρήματος, εκδόθηκε η Αγγλική μετάφραση του Ανθολογίου Ελληνικών Ψυχιατρικών κειμένων, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη. Το βιβλίο κυκλοφόρησε σε 10.000 αντίτυπα και πρόκειται να διανεμηθεί δωρεάν σε  όλους τους ψυχιάτρους που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ψυχιατρικής στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής που θα διεξαχθεί από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου 2011. Πιστεύουμε ότι με το βιβλίο αυτό θα προβληθεί η Ελληνική Ψυχιατρική και η χώρα μας γενικότερα, σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη στιγμή. Ο πρέσβης της χώρας μας στην Αργεντινή κ. Μιχαήλ Χρηστίδης, ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία σε όλα μας τα αιτήματα (τελωνειακή διευκόλυνση, οργάνωση εκδήλωσης στην Πρεσβεία για την προβολή του βιβλίου, διάθεση υπαλλήλου για τη διανομή του βιβλίου).
Ευχαριστούμε πολύ για την συνδρομή αυτή που αποτέλεσε για μας μια πολύ ευχάριστη έκπληξη καθώς και το Ίδρυμα Βουδούρη που χρηματοδότησε την καλαίσθητη αυτή έκδοση.
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, 10 Οκτωβρίου
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Εταιρεία μας θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας. Όπως ίσως θυμάστε, τον προηγούμενο χρόνο είχαμε οργανώσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής με τη Φωτεινή Δάρρα, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και την Ορχήστρα της ΕΡΤ, μια εκδήλωση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Φέτος, λόγω και της συγκυρίας, θα κάνουμε κάτι σε μικρότερη κλίμακα. Προσανατολιζόμαστε να οργανώσουμε μια δημόσια συνέντευξη τύπου, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγιεινής και τις δύο Πανεπιστημιακές Ψυχιατρικές Κλινικές και παράλληλες εκδηλώσεις σε Νοσοκομεία (την οργάνωση των οποίων έχει αναλάβει ο Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας κ. Κ. Κόντης). Περισσότερες πληροφορίες θα σας κοινοποιηθούν από το Δ.Σ της ΕΨΕ όταν τα σχέδια οριστικοποιηθούν. Υπενθυμίζω ότι την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έχει θεσπίσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγιεινής (World Federation for Mental Health) που φέτος οργανώνει το Παγκόσμιο Συνέδριο Ψυχικής Υγιεινής στο Cape Town, από 17 εως 21 Οκτωβρίου (πληροφοριες www.wmhc2011.com).
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βελιγράδι
Προχωρούν οι προετοιμασίες για την οργάνωση της Εκπαιδευτικής αυτής επίσκεψης που θα πραγματοποιηθεί από 14 μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2011 στο Βελιγράδι. Η επίσκεψη περιλαμβάνει συμμετοχή στο Συνέδριο που οργανώνει το Νοσοκομείο Λάζα Λαζάρεβιτς, επίσκεψη και ξενάγηση στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και (σε σχέση με το κοινωνικό πρόγραμμα) επίσκεψη στους τάφους της οικογένειας Καραγεώργη (του Κολοκοτρώνη της Σερβίας). Δηλώσεις συμμετοχής στην Γραμματεία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Fax 210 7242032).
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Χριστοδούλου

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Σας γράφω για να σας ενημερώσω, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, για μερικές διεθνείς δραστηριότητες της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Περισσότερα...