Ανακοίνωση για εκπαιδευτικά σεμινάρια

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ήδη, συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την έκδοση  και έκτοτε την ανελλιπή κυκλοφορία και συνεχή αναβάθμιση του περιοδικού «Ψυχιατρική», επισήμου περιοδικού της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ).

Το περιοδικό -μετά από επίπονες προσπάθειες πολλών ετών- επελέγη και ήδη περιλαμβάνεται σε πολλές διεθνείς βάσεις δεδομένων όπως στο MEDLINE/PubMed, Index Copernicus, Google Scholar, EMBASE/Excerpta Medica, GFMER, CIRRIE, SCIRUS for Scientific Inf. κ.α.

H Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Αθήνας της ΕΨΕ, Κλάδους της ΕΨΕ και άλλους φορείς, απεφάσισε την οργάνωση σειράς Eκπαιδευτικών σεμιναρίων (Ημερίδων ή Διημερίδων).
Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα είναι δωρεάν. Θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του περιοδικού «Ψυχιατρική», οδός Αιγινήτου 17, 3ος όροφος, την δεύτερη Παρασκευή (ή και Σάββατο) κάθε μήνα. Ώρα έναρξης θα είναι η 9.30 π.μ. και ώρα λήξης η 4.00 μ.μ. Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο θα είναι περιορισμένος (30). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σχετικά με την αίτηση συμμετοχής. Στο τέλος του κάθε εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Οι ημερομηνίες, η θεματολογία και οι συντονιστές των πρώτων σεμιναρίων φαίνονται παρακάτω:
  • 9/12/2011, «Περιγεννητική ψυχιατρική«, Συντ.: Αν. Καθηγητής Ιωάννης Ζέρβας Πρόγραμμα Αίτηση Συμμετοχής
  • 13/1/2012, «Η κοινοτική ψυχιατρική σήμερα» Συντ.: Αν. Καθηγητής Δημήτριος Πλουμπίδης Πρόγραμμα Αίτηση Συμμετοχής
  • 10/2/2012, «Επείγουσα ψυχιατρική» Συντ.: Επικ. Καθηγήτρια Μαρία Μαργαρίτη Πρόγραμμα Αίτηση Συμμετοχής
  • 30/3/2012, «Περιγεννητική ψυχιατρική ΙΙ: Ψυχολογία και ψυχοθεραπεία» Συντ.: Αν. Καθηγητής Ιωάννης Ζέρβας Πρόγραμμα Αίτηση Συμμετοχής
  • 27/4/2012, «Αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές: Προληπτικές παρεμβάσεις και ψυχομετρικές εφαρμογές» Συντ.: Καθηγητής Β. Κονταξάκης Πρόγραμμα Αίτηση Συμμετοχής
  • 18/5/2012, «Η Κατάθλιψη σήμερα: Θέματα διάγνωσης – έκβασης και ψυχομετρικές εκτιμήσεις» Συντ.: Επίκ. Καθηγήτρια, Μπεάτα Χαβάκη-Κονταξάκη Αίτηση Συμμετοχής

Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων και η συνέχεια του προγράμματος των σεμιναρίων θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της ΕΨΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του περιοδικού «Ψυχιατρική» κ. Μ. Λουκίδη, τηλ.: 210 7758410.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
 

Βασίλης Κονταξάκης
Καθηγητής Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής του περιοδικού «Ψυχιατρική»
Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αθήνας της ΕΨΕ

{backbutton}