Ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

H Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία σε συνέχεια της ενημέρωσης από μέλος μας για τη λανθασμένη χρήση του όρου Μακεδονία για τη γείτονα χώρα, αντί του ορθού Βόρεια Μακεδονία στη λίστα των συμμετεχόντων στην είσοδο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Εταιρείας που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βαρσοβία, έστειλε άμεσα email επισήμανσης και διαμαρτυρίας στη γραμματεία της ΕPA.

Θα σταλεί επίσημο διάβημα στο νέο πρόεδρο της EPA Prof Philip Gorwood και στον πρόεδρο της Steering Committee for the National Psychiatric Associations Prof. Sivani
Vahip, για την ορθή ονομασία της γείτονος χώρας στην παρούσα και κυρίως στις επόμενες επιστημονικές εκδηλώσεις της Εuropean Psychiatric Association, καθώς το επιστημονικό πρόγραμμα του παρόντος συνεδρίου είχε γίνει προ εξαμήνου.

Δύναμή μας παραμένετε όλοι εσείς οι συνάδελφοι που στηρίζετε και ενημερώνετε την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία. Από τη μεριά μας ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας έχουμε τη δυνατότητα αλλά και το χρέος να κινηθούμε και να υποστηρίξουμε θεσμικά, δυναμικά σταθερά, χωρίς όμως βιασύνη, τα δίκαια αιτήματα των μελών μας και της Ελληνικής ψυχιατρικής κοινότητας στο σύνολό της.

Aναφέρουμε επίσης ότι στο συνέδριο της WPA που γίνεται στην Οχρίδα, Βόρεια Μακεδονία, oι αναφορές στην γείτονα χώρα περιορίζονται στον όρο Μακεδονία. Γίνονται ενέργειες με ιθύνοντες της WPA και τους οργανωτές του συνεδρίου, το οποίο επίσης έχει αναγγελθεί πριν την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την αποκατάσταση της ορθής ονομασίας της γείτονος χώρας.

Ευχαριστούμε τα μέλη μας που βρίσκονται κοντά στην Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία για την άμεση ενημέρωση. Με την παρουσία τους, με σύμπνοια και σταθερότητα έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε θεσμικά τόσο στην Εuropean Psychiatric Association όσο και στη World Psychiatric Association για την αποκατάσταση της ορθής χρήσης των ονομασιών.

Θα μπορείτε να βρίσκετε ενημέρωση για σχετικές κινήσεις και διαβήματα τόσο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, όσο και με προσωπική επικοινωνία με το ΔΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας