Δελτίο Τύπου για τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Έκθεσης ζωγραφικής έργων ασθενών του Μουσείου του Δρομοκαϊτείου Νοσοκομείου, από τον Κλάδο “Τέχνη & Ψυχιατρική” της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

Δελτίο τύπου

Δευτέρα 23 και Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Δύο εκδηλώσεις με αφορμή την
Έκθεση ζωγραφικής με έργα ασθενών
από το Μουσείο του Δρομοκαϊτείου Νοσοκομείου
(3 έως 31 Δεκεμβρίου Δευτέρα έως Παρασκευή10.00-20.00)

Στη ΣΤΟart της Εθνικής Ασφαλιστικής, Κοραή 4, όπου διεξάγεται από τις 3 Δεκεμβρίου η Έκθεση Ζωγραφικής με έργα ασθενών που έχουν φιλοξενηθεί στο Δρομοκαΐτειο, θα πραγματοποιηθούν από τον κλάδο «Τέχνη και Ψυχιατρική» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας δύοσυνοδευτικές εκδηλώσεις στις 23 και 30 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ.

Οι συζητήσεις αφορούν την πληρέστερη κατανόηση των εκθεμάτων και την ιστορία αλληλοπροσδιορισμού Τέχνης και Ψυχιατρικής. Κατά την πρώτη θα σας ξεναγήσουν στα έργα και θα συνομιλήσουν για την αισθητική τους ποιότητα και την εκφραστική τους σημασία η κυρία Μαρία Παπαδημητρίου, μουσειολόγος, και οι ψυχίατροι Νίκος Τζαβάρας και Στέλιος Κρασανάκης, συντονιστής και επιμελητής της έκθεσης.

Στη δεύτερη συνάντηση θα συμμετέχουν οι ψυχίατροι Χρυσή Γιαννουλάκη και Αργυρώ Κυριαζή και θα παρουσιάσουν πλευρές της ποιητικής δημιουργίας του Γιώργου Βιζυηνού, ο οποίος δοκιμαζόμενος ψυχικά παρέμεινε ως ασθενής για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο Δρομοκαΐτειο.

Μετά τις εισηγήσεις θα επακολουθήσει διάλογος με τους παρευρισκόμενους επισκέπτες.
Νίκος Τζαβάρας
Στέλιος Κρασανάκης