Σεμινάρια Προάσπισης Ψυχιατρικής Πρακτικής 2018-2019, του Κλάδου Μελέτης της Επαγγελματικής Προάσπισης του Ψυχιάτρου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΨΕ)
Κλάδος Μελέτης της Επαγγελματικής Προάσπισης του Ψυχιάτρου

29 Οκτωβρίου 2018

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Κλάδος Προάσπισης Ψυχιατρικής Πρακτικής της ΕΨΕ, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 26ου Πανελληνίου Ψυχιατρικού Συνεδρίου. Σκοπός του κλάδου είναι να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη υποστήριξης των ψυχιάτρων αλλά και των άλλων επαγγελματιών ψυχικής υγείας κατά την άσκηση του επιστημονικού και επαγγελματικού τους έργου. Είναι πλέον γνωστό σε όλους μας, αμέσως ή εμμέσως, ότι στο πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών μας, εκτιθέμεθα με σταθερά αυξανόμενο ρυθμό σε υψηλούς κινδύνους ποινικών και αστικών ευθυνών. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι νέο αλλά οι διαστάσεις του προκαλούν μεγάλη βλάβη προσωπική, συναισθηματική, οικονομική και κοινωνική σε όλους όσους εμπλέκονται σε τέτοιες νομικές περιπέτειες.

Ως πρώτη θεσμική κίνηση, αποφασίσαμε τη διοργάνωση ενός σεμιναριακού κύκλου 18 εκπαιδευτικών παρουσιάσεων, ώστε όλοι να αποκτήσουμε τις αναγκαίες γνώσεις και να εκπαιδευτούμε σε αποτελεσματικές μεθόδους ελαχιστοποίησης του σχετικού κινδύνου.

Στα σεμιναριακά αυτά μαθήματα, οι εκπαιδευτές είναι επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις και μακρά εμπειρία στο αντικείμενο της ιατρικής άμυνας, από τον ιατρικό, νομικό και ασφαλιστικό χώρο. Φιλοδοξούμε, στο τέλος του κύκλου, οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι να έχουν αποκτήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να ασκούν το έργο τους σε όσο το δυνατόν ασφαλέστερο περιβάλλον, χωρίς εν τέλει να επηρεάζεται η έκφραση και εφαρμογή της προσωπικής επιστημονικής προσέγγισης του κάθε ενός.

Η φυσική έδρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα είναι η φιλόξενη αίθουσα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Παπαδιαμαντοπούλου 11, κάθε Δευτέρα 18.30-20.30, από 03/12/2018 και ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω live streaming. Το κόστος του κύκλου ανέρχεται σε 200 ευρώ συνολικά.

Όσοι ενδιαφέρεσθε, παρακαλούμε όπως αποστείλετε την επισυναπτόμενη αίτηση έως τις 20 Νοεμβρίου 2018 είτε με fax 210-7242032, είτε με e-mail psych@psych.gr, ώστε να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας.

Με τη βεβαιότητα της θετικής ανταπόκρισης στην πρωτοβουλία μας,

Καθηγητής Γιώργος Αλεβιζόπουλος

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Αίτηση συμμετοχής