Σεμινάριο για την αντιμετώπιση της οριακής διαταραχής προσωπικότητας “Good Psychiatric Management”, 8/10/2019 από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία

Good Psychiatric Management (GPM) Σεμινάριο για την αντιμετώπιση της οριακής διαταραχής προσωπικότητας με την Lois W. Choi-Kain, MD, MEd, Medical and Program Director, Gunderson Residence at McLean Hospital, Director, McLean Hospital Borderline Personality Disorder Training Institute, Assistant Professor of Psychiatry, Harvard Medical School Τρίτη 8/10/2019 ώρα 8.30 με 16.30 στα γραφεία της ΕΨΕ, Παπαδιαμαντοπούλου 11, Αθήνα 11528 Κόστος συμμετοχής : 100 Ευρώ Αιτήσεις συμμετοχής: στο email psych@psych.gr μέχρι 30/8/2019 Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος Το σεμινάριο προσφέρει εκπαίδευση σε μια ερευνητικά και εμπειρικά τεκμηριωμένη θεραπευτική προσέγγιση για την οριακή διαταραχή προσωπικότητας (ΟΔΠ), την Good Psychiatric Management (GPM) (McMain et al., AJP, 2009). Η GPM έχει σαν στόχο να διδάξει σε ψυχίατρους και ψυχολόγους πως να αντιμετωπίζουν με επιτυχία ασθενείς που πάσχουν από ΟΔΠ. Η GPM σχεδιάστηκε να είναι μια εύκολη στη μάθηση και πρακτική στην εφαρμογή θεραπευτική παρέμβαση για ασθενείς με ΟΔΠ που αντιμετωπίζονται εκτός εξειδικευμένου θεραπευτικού πλαισίου για διαταραχές προσωπικότητας. Το σεμινάριο χρησιμοποιεί συζητήσεις σε μικρές και μεγάλες ομάδες, βίντεο και κλινικά περιστατικά για να προάγει τη διαντίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών και την ολοκληρωμένη μάθηση της θεραπευτικής παρέμβασης. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο συμμετέχων θα μπορεί:
  • Να εξηγήσει τη διάγνωση στους πάσχοντες και στις οικογένειές τους και να θέτει ρεαλιστικούς θεραπευτικούς στόχους (ψυχοεκπαίδευση)
  • Να διαχειρίζεται το πρόβλημα της επαναλαμβανόμενης αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς
  • Να ενισχύει τη θεραπευτική συμμαχία με το θεραπευόμενό του
  • Να πετυχαίνει μέσω της θεραπευτικής συνεδρίας, της ανάθεσης εργασιών για το σπίτι και τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής τη μείωση της συμπτωματολογίας της ΟΔΠ.
Σχετικές Αναρτήσεις